Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girmeyi başardılar

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik ve bazı akademisyenler "Dünyanın En Etkili Bilim Adamları" arasında yer aldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Stanford Üniversitesi koordinatörlüğünde ABD'li ve Hollandalı bilim adamlarından oluşan bir ekip tarafından yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yapılan çalışma sonucunda belirlenen "Dünyanın En Etkili Bilim Adamları" listesi ve "Plos Biology" bilimsel dergisinde de yer alan dergi yayımlandı.

Dünya çapında yapılmış bilimsel makale sayısı, atıf sayısı, yazar sayısı, yazar sıralaması ve öz atıf oranı gibi değişkenler dikkate alınarak oluşturulan listede Rektör Prof.Dr.Babür Özçelik , Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr.Erol Pehlivan, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Salih Güneş, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Mehmet Emin Argun, Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Uğuz ve Doç. Mustafa Servet Kıran, Teknik Bilimler Fakültesi Mimarlık ve Şehircilik Bölümü'nden Prof. Dr. Mevlüt uyandı, listeden Türkiye'ye giren bilim adamları arasında bulundu.

En az 5 makalesi yayınlanan Türkiye'den 857 bilim adamının bir listesi hazırlanarak, bu alandaki 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Dr. Özçelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni kurulmuş bir üniversite olmamıza rağmen, vakıf, 50'yi aşkın üniversite olarak 1970 yılında kurulan Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'ne dayanmaktadır. Eğitim sektöründe yıllara dayanan tecrübe ve bilgi birikimimizle hedef belirleyen ve belirlediği hedeflere doğru emin adımlarla ilerleyen bir üniversiteyiz. kendi branşlarında söz sahibi olmaları, hayat boyu öğrenme ve öğretme sürecinde olmaları ve öncelikli olduğunu biliyorum, bunun sonuçları üniversitemizin adının hem yürütülen projelerde hem de yayınlanan araştırmalarda yer aldığını göstermektedir. Bu vesileyle listeye girmeyi başaran öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Bunlara da Göz Atın

Google ve Wikipedia’ya Pakistan’dan önemli uyarı

Pakistan'ın Wikipedia ve arama motoru Google'ı, platformları aracılığıyla yayılan kutsal değerlere saygısızlık eden içeriğin kaldırılması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.