Öğretmenler tarafından uzaktan eğitimde veya sınıf ortamında kullanılabilecek ve derslere hareket katacak faydalı çevrimiçi eğitim araçlarını listeledik.
Günümüzde öğretmenlerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri öğrencilerin dikkatini ve ilgisini çekmektir. Bildiğiniz gibi dijital çağda yaşıyoruz. Olasılık varsa, öğrenme-öğretme süreçlerinde çevrimiçi eğitim araçlarının kullanılması, öğrenmeyi daha kalıcı ve eğlenceli hale getirirken öğretmenlerin işini kolaylaştırır.
Bu nedenle haberimizde derslere biraz heyecan katacak faydalı online eğitim araçlarını ve bunları nasıl kullanabileceğinizi anlattık.
Öğretmenler için çevrimiçi eğitim araçları:
Rastgele ad seçim çarkı Rastgele grup oluşturucu Geri sayım aracı Sertifika oluşturma aracı Yavaş yavaş açılan fotoğraf yapımcısı Aracı Kim Milyoner Olmak İstiyor oyun yapımcısı aracı Farklı şablonlara sahip oyun yapımcısı Wordwall Video düzenleme aracı Edpuzzle Resim roman oluşturma aracı Pixton
Rastgele ad seçim çarkı
Öğrenci veya sınıfta bir şey seçerken meydana gelebilecek küçük isyanları önlemek için bu çevrimiçi eğitim aracını kullanabilirsiniz.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Çarkın üzerindeki 'isimleri düzenle' bölümüne tıklayın ve öğrencilerinizi veya rastgele seçmek istediğiniz her şeyi tek bir satıra yazın. Adım # 3:'Gönder' düğmesine tıklayarak rastgele ad seçim çarkını oluşturun. Adım # 4:Tekerleği ve üzerine yazdıklarınızı kaydetmek için 'Gönder' düğmesinin sağındaki 'bu listeyi kaydet' düğmesine tıklayın. Adım 5:Açılan pencereye bir şifre girin. Site otomatik olarak size bir bağlantı oluşturacaktır. Artık bu bağlantıyı kullanarak aynı tekerleği kullanabilirsiniz.
Rastgele grup oluşturucu:Takım Oluşturucu
Bu çevrimiçi eğitim aracını istediğiniz sayıda öğrenciyi eşit gruplara ayırmak için kullanabilirsiniz.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Veri Kümesi bölümünde 'Takım oluşturucu' yazdığından emin olun. Adım # 3:'Öğeler' yazan alana, her isimle birlikte öğrencilerin isimlerini ayrı bir satıra yazın. Adım # 4:'Gruplar' butonundan kaç farklı grup oluşturmak istediğinizi seçin. Adım 5:Grupların altında görünen PAYLAŞ düğmesine tıklarsanız ve 'URL'yi kopyala'yı seçerseniz, aynı grupları daha sonra kullanabilirsiniz.
Geri sayım aracı:
Bir etkinlik yaparken heyecan katmak veya zamanı verimli kullanmak için geri sayım aracını kullanabilirsiniz (bu durumda öğrencilere sayacı göstermeyebilirsiniz, aksi takdirde paniğe kapılabilirler).
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Sayacın geri sayım yapmasını istediğiniz… dakika (… dakika) veya… saniye (… saniye) sayısını girin. Adım # 3:Süre dolduğunda ekranda görünmesini istediğiniz bir mesaj varsa, 'Zaman aşımı mesajı' yazan kısma yazın. Adım 4:"Alarm?" I tıklayın. Zaman dolduğunda bir ses istiyorsan. Yazan bölümden istediğiniz sesi seçebilirsiniz. Adım # 5:'Saati başlat' düğmesine basın, geri sayım başlayacaktır.
Sertifika oluşturma aracı
İnternette birçok çevrimiçi sertifika oluşturma aracı var ama bu paylaştığımız en basit araçlardan biri.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:İlk alana sertifikanızın türünü / adını yazın. Aynı şey için ikinci boşluğu kullanabilirsiniz. Adım # 3:Öğrencinin adını üçüncü boşluğa yazın. Adım # 4:Dördüncü boşluğa sertifikanın açıklamasını / neden verildiğini yazın. Adım # 5:Sertifikayı kimin verdiğini yazın. Adım # 6:'Gönder' düğmesine tıklayın ve belge otomatik olarak kelime dosyası olarak indirilecektir.
Yavaşça açılan fotoğraf oluşturma aracı
Fotoğrafı küçük karelere bölerek ve yavaş yavaş kareleri açarak bir tahmin etkinliği oluşturabileceğiniz bir araçtır.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz dördüncü simge sırasına tıklayarak bir fotoğraf yükleyin. 3. Adım:Fotoğraf yüklendi. Artık istediğiniz çerçeveye tıklayarak manuel olarak açabilirsiniz. Adım # 4:Biraz daha heyecan katmak istiyorsanız, fotoğraf yükleme simgesinin sağındaki simgeye tıklayarak çerçeveleri otomatik olarak kademeli olarak açarak size bir rekabet duygusu yaşatabilirsiniz.
Bulmaca aracı
Neyin ve ne kadar öğrenildiğini kontrol etmek için bir sınav veya sınav alternatifi olabilecek çevrimiçi bir eğitim aracı. Bu araçla bulmaca hazırlarken Türkçe karakterler kullanmayın.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Açılan ekranda, 'Başlık' bölümüne bulmacanız için seçtiğiniz başlığı girin. Adım # 3:Soru cevap olacak en az beş alt beyaz kutu türkiye'deki en iyi teknoloji hangisi ise, Webtekno ve 'Gönder' butonu olarak her soru ve cevap tek satırda olacak şekilde * yazınız. Adım # 4:Daha sonra girebilmek için bir parola belirleyin ve onaylayın. Adım # 5:Soruları tek tek tıklayarak cevaplayın.
Kim Milyoner Olmak İster Oyun Hazırlama Aracı
Ekranların uzun süredir devam eden rekabetini kullanarak öğrenilenleri kontrol etme deneyimine farklı bir soluk getirebileceğiniz çevrimiçi eğitim aracı.
Adım 1:Buraya tıklayın. Adım # 2:Yeni oyun oluştur düğmesine tıklayın. Adım # 3:Oyununuz için seçtiğiniz adı, ikinci boşluğa isminizi, üçüncü boşluğa e-posta adresinizi ve son boşluğa oyun için belirlediğiniz şifreyi yazın. Adım # 4:Oyunu yalnızca kendinize görünür kılmak için mavi tik işaretini kaldırabilirsiniz. Adım # 5:Açılan sayfada hazırladığınız soruları ve cevapları girin. Doğru cevabı işaretlemeyi unutmayın. İsterseniz, 'Değer' yazan sayıları değiştirebilir ve her soruya istediğiniz puanı verebilirsiniz. Adım # 6:Oyun ilerlemesini kaydet düğmesine tıklayın. Adım # 7:Sayfanın sağ üst köşesindeki Play / View this game now metnine tıklayarak oyunu oynamaya başlayabilirsiniz.
Farklı şablonlara sahip oyun / etkinlik hazırlama aracı:Wordwall
Öğretmenler arasında oldukça popüler olan Wordwall, birçok farklı şablonla oyun / etkinlik hazırlamanıza olanak sağlayan çevrimiçi bir eğitim aracıdır.
Adım # 1:Buraya tıklayın ve siteye kaydolun. Adım # 2:Giriş yaptıktan sonra, sağ üst menüdeki Olay Oluştur düğmesine tıklayın. Adım # 3:Çeşitli şablonlar göreceksiniz. Size en uygun olanı seçin. Adım 4:Etkinlik adını oluşturun. Sitenin yönlendirmesi ile tüm adımları doldurun ve içeriğinizi oluşturun. Ne yazık ki Wordwall ile ilgili en büyük ve belki de tek sıkıntı, aynı e-posta adresiyle yalnızca beş oyun / etkinlik oluşturmanıza izin vermesidir. Ancak sitede diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği görebileceğiniz bir kitaplık da bulunmaktadır. Üst menüdeki Topluluk bölümüne girdiğinizde göreceksiniz.
Videoları düzenlemenizi sağlayan araç:Edpuzzle
Diyelim ki derste kullanabileceğiniz bir YouTube videosu buldunuz, ancak çok uzun ya da ihtiyacınız olan kısımlar videonun farklı bölümlerinde. Edpuzzle web sitesi bu tür durumlar için oldukça kullanışlıdır.
Adım # 1:Buraya tıklayın ve siteye kaydolun. Adım 2:Sayfanın sağ tarafındaki İçerik ekle düğmesini tıklayın ve Video oluştur deyin. Adım # 3:İstediğiniz YouTube videosunun bağlantısını kopyalayın ve Edpuzzle sitesinde İçerik ara yazan arama çubuğuna yapıştırın. Videonuz görünecek. Adım # 4:Videoyu nerede kesmek istediğinizi belirlemek için videonun altındaki siyah ince çubuğu mavi çubuğun üzerine kaydırın ve Kes ekle düğmesine basın. Adım # 5:Kesmeyi bitirdiğinizde sağ üstteki Bitir düğmesine basın. Adım # 6:İşte videonuzdan bir kesit. İsterseniz bölüme gidebilir ve Çoktan seçmeli sorular bölümünden çoktan seçmeli sorular ekleyebilirsiniz. 7. Adım:Öncelikle, soruyu videonun ikincisine koymak istiyorsanız, bulmak için videonun altındaki çubuğa kaydırın. Adım # 8:Çoktan seçmeli sorulara tıklayın ve soruyu, altındaki iki metin kutusuna açılan ve cevaplayan ilk metin kutusuna yazın. Adım # 9:Metin kutularının yanındaki ✓ ve X işaretlerini kullanarak doğru ve yanlış cevapları kontrol edin. Adım # 10:Aynı şekilde, videoya notlar veya açık uçlu sorular ekleyebilirsiniz. Adım # 11:Her şey bittiğinde, Bitir butonu ile tekrar kaydediyoruz. Adım # 12:Hazırladığınız içeriğe erişmek için sitenin ana sayfasına dönün ve sol menüden İçeriğim bölümüne girin.
Resimli roman oluşturma aracı:Pixton
Adım # 1:Buraya tıklayın ve tercihinize göre Google, Microsoft veya Facebook üzerinden kaydolun. Adım # 2:Sonraki adım'a tıklayın ve ardından açılan ekranda deneyelim. Adım # 3:Görünen ekrandan istediğiniz arka planı seçin. Adım # 4:Karakterler bölümüne atlayın ve seçtiğiniz arka planın üzerinde duracak karakteri tanımlayın. Adım # 5:Karakterin kıyafetini, saç rengini ve şeklini istediğiniz gibi düzenleyin. Adım # 6:Odak bölümündeki arka planın ve karakterin konumunu değiştirebilirsiniz. Adım # 7:Kelimeler bölümüne tıklayıp karakterinizin bir şeyler söylemesini sağlayabilirsiniz. Adım # 8:Kabarcık türü bölümünde, eğer konuşmayı seçerseniz, konuşma balonunu ayarlayabilir, eğer düşünce, düşünce balonunu seçerseniz, bağırmayı seçerseniz, karakteri bağırıyormuş gibi ayarlayabilirsiniz. Adım # 9:Eylemler bölümünden karakterinizin hareket şeklini belirledikten sonra, içeriğinizi kaydetmek için sağ üstteki BİTTİ butonuna tıklayın. Adım # 10:Ana sayfaya gelip Çizgi romanlarım bölümüne tıkladığınızda içeriğinizi orada göreceksiniz. İndir'i tıklayarak indirebilirsiniz.