Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akıllı Teknolojilerin Cezaevlerine Entegrasyonu Projesi ile bazı temel işlemlerin personele ihtiyaç duyulmadan yapılabileceğini söyledi.
Bakan Karaismailoğlu, Türk Telekom'un Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün katılımıyla hayata geçirdiği "Cezaevlerinde Akıllı Teknolojilerin Entegrasyonu Projesi" nin tanıtım toplantısına katıldı.
Altyapı açısından adalet sisteminin iyileştirilmesine yönelik ulusal politikaya katkı sağladıklarını belirten Karaismailoğlu, değişim ve gelişim sürecini hızlandıran en önemli tamamlayıcı unsurların şüphesiz bilişim ve iletişimdeki yenilikler olduğunu söyledi.
Karaismailoğlu, "Bakanlık geçtiğimiz 18 yılda iletişim altyapısını mevcut duruma getirmek için 76.1 milyar lira yatırım yaptık. 405 en yakın fiber hat uzunluğuna bin kilometre kaldı. Bu bilgiler topluma gönderiliyor. Yolu biz koyuyoruz. Türkiye konusunda ulusun eli onu dünya liginde daha da yükseğe çıkardı. "diye konuştu.
Karaismailoğlu, bilişim ve iletişim alanındaki yeniliklerle cezaevleri ve tutukevlerinde yaşam koşullarının kolaylaştırılması için önemli bir proje hayata geçirdiklerini vurguladı.
"Çalışmalar teknolojik altyapı ile yürütülecek"
Karaismailoğlu, uygulamanın hayata geçirilmesiyle birlikte şartların değişeceğini, cezaevi idaresinin çalışmalarının rahatlayacağını ve hükümlü yakınlarının sıkıntılarının önemli ölçüde giderileceğini belirterek, "Hükümlülerimizin bazı temel operasyonları olacak personele ihtiyaç duymadan gerçekleştirilmektedir.Akıllı multimedya cihazlarının kullanılması, tutuklu ve hükümlülerin koğuşlarından çıkmadan tanımlanmış bazı işlemleri yapmalarına olanak sağlayacaktır.Kapsam kapsamında cihazlar üzerinden görüntülü görüşme, kantin sipariş yönetimi, video sağlık hizmetleri, parmak izi sayma, kitap talebi yer almaktadır. Dilekçe uygulama hizmetleri, bilgilendirme ve duyuru hizmetleri Böylelikle ruma görevlisinin yaptığı çalışmalar teknolojik alt yapı ile yürütülecek, her gün çok sayıda personel ile sayım işi kolaylaşacak, kantin alışverişi için para bırakma sistemi ortadan kalkacak. "Hükümlülerin yaşam koşulları iyileştirilecek"
e-avukat ve e-avukat gibi bazı uygulamaların -Doktor projenin ikinci aşamasında uygulanacağını belirten Karaismailoğlu, hükümlülerin yaşam koşullarında iyileşme olacağını söyledi. Karaismailoğlu, ilk etapta Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ne 17 adet multimedya cihazının kurulduğunu ve test amaçlı kullanıma alındığını belirtti.
Yıl sonuna kadar Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi ve Sincan Çocuk Cezaevi'ne 100 adet multimedya cihazı kuruldu. Karaismailoğlu, "Ulusal Yargı Ağı Bilgi Sistemi (UYAP) ve banka entegrasyonları 15 Kasım'a kadar tamamlanacak. Amacımız evrensel insan haklarını ön planda tutan bir anlayışla bu cihazları ülkemizdeki tüm cezaevlerine kurmak ve hükümlülerin hayatını kolaylaştırmaktır. Hepimizin temel amacı tutuklu ve hükümlülerin rehabilite edilerek topluma kazandırılmasıdır.Elektronik dilekçe temini gibi yeni uygulamaların hayata geçirilmesi ilkesine uygun bir çalışma olduğunu ve bu teknolojik altyapının güçleneceğini ifade ederek. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başta olmak üzere ülkenin uluslararası yargı kurumları nezdindeki konumu… Karaismailoğlu, ulaşım ve iletişimde dijital çözümlerin payını artırarak, dijitalleşmenin öneminin farkında olduklarını vurguladı.
"Dijital sohbeti mümkün kılıyor"
Türk Telekom Kıdemli Müdürü Ümit Önal, Ceza infaz kurumlarında dijital sohbeti mümkün kılan proje İnnova'nın katkılarıyla İnnova'nın entegrasyonu için çalışan grup şirketlerinin, “İnnova, uçtan uca entegre BT çözümleri ile şehirden birçok büyük projeye destek verdi. hastanelerden akıllı şehirlere ve ulaşım sistemlerine. ”Adalet Bakanlığı ile görüşmelerde 3 yılın konuşulduğunu ifade eden Önal,“ Türk Telekom olarak projenin süresini 2 yıla indirmek için çalışıyoruz.