28 Nisan 2025 Pazartesi

ABD Savunma Bakanı'nın Yemen Operasyon Mesajları Sızdı: İşte Detaylar

Yemen Operasyonuna Dair Gizli Yazışmalar Ortaya Çıktı

ABD'li gazeteci Jeffrey Goldberg, yanlışlıkla dahil edildiği bir mesajlaşma grubunda, Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Yemen'e düzenlenen operasyonla ilgili gizli detayları paylaştığını iddia etti. The Atlantic dergisinde yayımlanan mesajlara göre, ABD'nin Husilere yönelik saldırı planları saat saat kaydedilmişti.

Mesajlarda Hangi Detaylar Yer Alıyor?

Goldberg'in paylaştığı mesajlarda, operasyonun kritik anları şu şekilde aktarılıyor:

  • 15 Mart'ta hava durumunun uygun olduğu ve saldırının başlatılacağı teyit edildi.
  • F-18'lerin ilk dalga saldırısı için 12.15'te havalanacağı belirtildi.
  • İkinci dalga saldırıların 14.10'da başlayacağı ifade edildi.

Goldberg, bu bilgilerin operasyondan 2 saat önce paylaşıldığını ve yanlış ellere geçmesi durumunda büyük bir güvenlik zaafiyeti doğurabileceğini vurguladı.

Beyaz Saray'dan Sert Tepki

Beyaz Saray, iddiaları şiddetle reddederek, mesajlarda gizli bilgi veya savaş planı olmadığını savundu. Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, "Bu bir aldatmaca" ifadelerini kullanırken, Sözcü Karoline Leavitt de The Atlantic'i sansasyonel habercilikle suçladı.

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in mesajlarda, operasyonun petrol fiyatları ve Avrupa ticareti üzerindeki olası etkilerine dair endişelerini dile getirdiği de ortaya çıktı.

Olay, ABD'de ulusal güvenlik protokollerinin sorgulanmasına yol açarken, medya ve yönetim arasındaki gerilimi de artırdı. Goldberg'in paylaşımlarının ardından, istihbarat sızıntılarına yönelik yeni önlemler gündeme gelebilir.

İlgili Haberler