19 Nisan 2025 Cumartesi

Özgür Çelik'ten Şok İddia: Yapay Zekalı Komplo Mu Geliyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin uzun süredir asılsız ithamlarla hedef alındığını belirterek, dikkat çekici bir iddiada bulundu. Yapay zeka teknolojisi kullanılarak üretilmiş sahte telefon konuşmaları ve görüntülerle CHP'ye karşı bir komplo kurulabileceği yönünde duyumlar aldığını açıkladı. Bu iddia, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı.

Yapay Zeka ile Siyasi Manipülasyon Mu?

Çelik, yaptığı açıklamada, "19 Mart günü İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu gözaltına alındığında ben şöyle bir şey söylemiştim: 'Şu an İmamoğlu'nu gözaltına alıyorlar, biraz sonra da iftiralara, yalanlara ve karalamalara başlayacaklar'. Maalesef aradan birkaç saat bile geçmeden bir sürü yalana tanıklık etmeye başladık" ifadelerini kullandı. Bu sözleriyle, CHP'ye yönelik karalama kampanyalarının sistematik bir şekilde yürütüldüğünü vurguladı. Yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte, bu tür manipülasyonların daha da sofistike hale gelebileceği endişesi taşıdığını belirtti.

Seçimlere Yönelik Bir Tehdit Mi?

Özgür Çelik, bu türden bir komplonun Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkilemeye yönelik olabileceğini öne sürdü. Yapay zeka ile üretilmiş sahte içeriklerin, kamuoyunu yanıltmak ve seçmenlerin tercihlerini etkilemek amacıyla kullanılabileceği uyarısında bulundu. Bu durumun, demokrasinin temel ilkelerine aykırı olduğunu ve siyasi etik açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çelik, yetkilileri bu konuda gerekli önlemleri almaya ve kamuoyunu bilgilendirmeye çağırdı.

Yapay Zeka Tehlikesi ve Önlemler

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi, beraberinde bazı riskleri de getirmektedir. Sahte haberlerin üretimi, deepfake videolar ve ses kayıtları gibi manipülasyon araçları, siyasi arenada ve toplumda ciddi sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle, yapay zeka teknolojisinin etik ilkeler çerçevesinde kullanılması ve bu türden manipülasyonlara karşı farkındalık yaratılması büyük önem taşımaktadır. Özgür Çelik'in bu uyarısı, yapay zeka teknolojisinin potansiyel tehlikelerine dikkat çekerek, bu konuda daha bilinçli ve hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizmektedir.

Özgür Çelik'in ortaya attığı bu iddia, siyasi arenada yeni bir tartışma başlatmış durumda. Yapay zeka teknolojisinin siyasi manipülasyon amacıyla kullanılması, demokrasinin geleceği açısından ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Bu nedenle, yetkililerin ve kamuoyunun bu konuda daha duyarlı olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde, yapay zeka ile üretilmiş sahte içerikler, seçim sonuçlarını etkileyebilir ve toplumda derin ayrışmalara yol açabilir.

İlgili Haberler