21 Nisan 2025 Pazartesi

Erdoğan'dan CHP'ye Sert Sözler: Marjinal Örgüt Gibi Davranıyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP'yi hedef alarak sert eleştirilerde bulundu. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olası tutuklanması sonrası başlayan eylemlere değinen Erdoğan, CHP'nin "marjinal örgüt gibi" hareket ettiğini savundu. Erdoğan'ın bu açıklamaları, siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Erdoğan'dan CHP'ye Ağır İthamlar

Erdoğan, konuşmasında Ramazan ayında siyasi polemiklerden uzak durmaya çalıştıklarını ancak CHP'nin "küstahlıklarını" görmezden gelemediklerini belirtti. CHP'nin "kalabalıklarını kabalıkla birleştirdiğini" ve seviyeyi düşürdüğünü iddia eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Siyasette düşman yoktur rakip vardır. Siyasette hakarete şiddete ve küfre yer yoktur. CHP marjinal örgüt gibi hareket ediyor. Üç haftadır CHP'nin faşizan yüzünü yine gördük. Kim sokaktan medet umuyorsa kendini inkar ediyordur."

Erdoğan'ın bu sözleri, CHP'ye yönelik en sert eleştirilerinden biri olarak kayda geçti.

İBB Yolsuzluğu İddiaları ve Boykot Çağrıları

Erdoğan, konuşmasının devamında İBB'deki yolsuzluk iddialarına da değinerek, CHP'nin bu iddiaların üstünü örtmeye çalıştığını savundu. MASAK'a iftira atarak kamu görevlilerini itham ettiğini ve suç örgütlerinin suçlarını örtmeye çalıştığını iddia eden Erdoğan, "Bağırarak yolsuzluğun üstünü örtemezsiniz" dedi. Ayrıca, kamuoyuna yansıyanların "buz dağının sadece görünen kısmı" olduğunu ve CHP'nin de yolsuzluğun farkında olduğunu öne sürdü.

Erdoğan, İBB'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili şunları kaydetti:

  • "MASAK'a iftira atarak kamu görevlilerini itham ederek suç örgütlerinin suçlarını örtmeye çalışıyorlar."
  • "Kamuoyuna yansıyanlar buz dağının sadece görünen kısmı."
  • "CHP de yolsuzluğun farkındadır."

Erdoğan, yargının "devlet malına uzanan kirli elleri kıracağını" ve İstanbul'u saran şebekenin kollarının zamanla daha net görüleceğini vurguladı. Boykot çağrılarını da "pisliklerin üstünü örtme çabası" olarak nitelendirdi.

Adalet Vurgusu ve Sonuç

Erdoğan, konuşmasının sonunda adaletin tecelli edeceğini ve "korkunun paniğin ecele faydası olmadığını" söyledi. Yargının devlet malına uzanan kirli elleri kıracağını ve İstanbul'u saran şebekenin kollarının nereye uzandığının zamanla daha net görüleceğini belirtti. Erdoğan'ın bu sert açıklamaları, siyasi arenada yankı uyandırırken, CHP'den nasıl bir yanıt geleceği merak konusu.

İlgili Haberler