CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Konya'da düzenlenen "Millet İradesine Saygı" mitinginde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce miting yaptığı Kılıçaslan Kent Meydanı'nda toplanılması, "Erdoğan'ın kaçtığı alandayız" şeklinde yorumlandı. Özgür Özel, adalet ve vicdan vurgusu yaparak, Konya'nın bu değerlere sahip çıkacağına olan inancını dile getirdi.
Konya'dan Adalet Çağrısı
Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, Konya'nın önemine dikkat çekerek, "Bugün, dostun evindeyiz. Adalet önünde düğmesi olmayan cübbesini ilikleyenlerle değil, Konya'nın vicdanıyla, hakkaniyetiyle gelecek bu topraklara. Buna inanıyoruz biz" dedi. Kılıçaslan Kent Meydanı'nın seçimiyle ilgili eleştirilere de değinen Özel, "Tayyip Bey bile artık kaçıyor oradan' dediler. 'Tayyip Bey İstasyon Meydanı'na kaçarken Kılıçaslan'da miting mi olur' dediler. 'Olur' dedik. 'Çünkü biz, Konya'ya inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Mitingde İmamoğlu'na Selam
Mitinge katılan yüzlerce kişi, sık sık "Hükümet istifa", "Hak, hukuk, adalet" sloganları attı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından başlatılan mitingler serisinde, İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'nden mitingi izlediği mesajı verildi. Mitingde ayrıca, çiftçilerin sorunlarına dikkat çekilerek, köylünün yanında olmayan bir iktidar eleştirildi. Çiftçi Hatice Sarı, "Yoksulluktan dolayı mazot ve gübre alamıyoruz. Biz çiftçiler gece gündüz üretmeye devam ediyoruz. Etimiz, sütümüz para etmiyor. Bizler telef edilirsek bütün ülke telef olur" dedi.
Mansur Yavaş'tan İktidar Eleştirisi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mitingde bir konuşma yaparak, iktidarın seçimleri kaybetmemek için çeşitli iftiralar attığını savundu. Yavaş, "Halkın iradesinin önüne kimse geçemez. Biz seçimleri kazanırken bir sürü iftira attılar iktidarı bırakmamak için. 2019'dan beri bu kötüm propagandaların gerçek olmadığını gösterdik" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine de tepki gösteren Yavaş, "Bu ülkede herhangi bir yere aday olmak suç mu? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" ifadelerini kullandı.
Ekrem İmamoğlu'nun gönderdiği mesajda ise, "19 Mart'tan bu yana ülkemizin dört bir meydanında buluşan bu millet adil, özgür ve müreffeh günler için ses veriyor. Ortak vicdanın sesi bugün Konya'dan yükseliyor" denildi. İmamoğlu, Konya'daki obruklara dikkat çekerek, bu durumun yanlış tarım politikalarının ve plansızlığın sonucu olduğunu vurguladı. "Bu yüzden yalnızca toprağa değil, adalete de su gerek. Yalnızca toprağa değil, yargı sistemine de bakım gerek" ifadelerini kullandı.
Konya Mitinginin Önemi
Konya'da düzenlenen bu miting, AKP'nin güçlü olduğu bir bölgede adalet ve değişim taleplerinin yükselmesi açısından önemli bir gösterge olarak değerlendirilebilir. Özgür Özel'in "Erdoğan'ın kaçtığı alandayız" sözleri, mitingin sembolik anlamını güçlendirirken, Konya'nın gelecekteki siyasi tercihlerinde etkili olabileceği düşünülüyor. Mitingde dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri, Türkiye'nin genel siyasi atmosferine de ışık tutuyor.