Trabzonspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Tekke, ilk finalinde hayal kırıklığı yaşadı. Galatasaray karşısında alınan 3-0'lık mağlubiyet, kupa umutlarını suya düşürdü. Tekke'nin 64 günlük macerası kupa sevinciyle taçlanamadı.
Tekke'nin Dönüşü Hüsranla Sonuçlandı
2006 yılında Zenit'e transfer olan Fatih Tekke, 19 yıl sonra döndüğü Trabzonspor'da teknik direktör olarak kupa hedefiyle göreve başlamıştı. 11 Mart'ta 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Tekke, takımını finale taşısa da Galatasaray'a karşı alınan yenilgi, beklentileri karşılayamadı. Maç boyunca etkisiz bir oyun sergileyen Trabzonspor, rakibinin üstünlüğüne boyun eğmek zorunda kaldı.
Trabzonspor'un final yolculuğu:
- Çeyrek finalde Sipay Bodrum FK'yı uzatmalarda 3-2 mağlup etti.
- Yarı finalde Göztepe'yi 2-0 yenerek finale yükseldi.
Başkan Doğan'ın Kupa Hasreti Sürüyor
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan'ın kupa hasreti de bu mağlubiyetle devam etti. Yöneticilik döneminde Ziraat Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu yaşayan Doğan, başkanlık koltuğunda art arda iki sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupa sevinci yaşayamadı. Taraftarlar, gelecek sezon için daha umutlu bir tablo bekliyor.
Futbol sadece bir oyundan ibaret değildir; aynı zamanda bir tutku, bir bağlılık ve bir umut kaynağıdır. Trabzonspor taraftarları için de bu durum farklı değil. Takımlarının başarısı için her zaman destek veren bu taraftarlar, bazen hayal kırıklığına uğrasalar da, umutlarını asla kaybetmezler. Çünkü bilirler ki, futbolun doğasında inişler ve çıkışlar vardır. Önemli olan, her zaman birlikte mücadele etmek ve pes etmemektir. Trabzonspor'un geleceği için de en önemli şey, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek ve her zaman daha iyisini hedeflemektir. Unutulmamalıdır ki, başarıya giden yolda sabır, azim ve inanç en önemli kılavuzlardır.
Fatih Tekke'nin ilk final deneyimi üzüntüyle sonuçlandı. Ancak bu mağlubiyet, Trabzonspor için bir dönüm noktası olabilir. Gelecek sezon için daha güçlü bir şekilde hazırlanarak, taraftarların beklentilerini karşılamak ve kupa hasretine son vermek en büyük hedef olmalı.