İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Emeklilik Çağrısı: Sandıkta Yeneceğim!
Son Dakika

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Emeklilik Çağrısı: Sandıkta Yeneceğim!


30 May 20255 dk okuma25 görüntülenmeSon güncelleme: 07 September 2025

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Silivri Cezaevi'nden yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düştü. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden adaylığına ilişkin çarpıcı ifadeler kullanan İmamoğlu, "Erdoğan'ı seçimde yenerek emekli etmek istiyorum" dedi. Bu iddialı çıkış, siyaset arenasında büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan'ın Adaylığına İmamoğlu'ndan Sert Eleştiri

T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan ile yarışmaktan çekinmediğini vurguladı. "Erdoğan benimle yarışmaktan korktuğu için hapisteyim" diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Erdoğan'la yarışmayı tabii ki isterim, hatta Erdoğan'ı bir daha aday olamadığı için değil seçimlerde yenerek emekli etmeyi isterim." İmamoğlu, Erdoğan'ın "kendim için anayasa değişikliği istemiyorum" açıklamasını da eleştirerek, bunun erken seçim yoluyla aday olma stratejisinin bir parçası olduğunu iddia etti.

"Millet Bizi Yalnız Bırakmaz"

İBB davasına da değinen İmamoğlu, "Milletimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz, o yüzden iftiralarla dolu İBB davası üzerinden bize yaptığı darbeyi unutturma çabası beyhudedir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Erdoğan'ın TBMM'de kurulması gereken 'Terörsüz ve Demokratik Türkiye' komisyonu çağrısını geçiştirme çabasını da eleştirdi.

  • İmamoğlu, Erdoğan'ın koltuğunu koruma hissiyatıyla değil, devleti yönetme bilinciyle hareket etmesi gerektiğini söyledi.
  • Milletin hatayı affetmeyeceğini vurguladı.

AKP ve MHP Seçmenine Çağrı

AKP ve MHP seçmenine de seslenen İmamoğlu, "Türkiye yeni bir döneme giriyor. Sizin haklarınızın ve hayallerinizin mücadelesini bizler vereceğiz. Müsterih olun ve bu ülke için beslediğiniz halis niyetinizi, hayallerinizi koruyun ve dualarınızı esirgemeyin" dedi. İmamoğlu, Erdoğan'ı seven ve ona inanan vatandaşlara, artık ülkeye fayda değil zarar verdiğini görmeleri çağrısında bulundu.

Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklamaları, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi tansiyonu yükseltirken, İmamoğlu'nun Erdoğan'a karşı meydan okuması ve emeklilik çağrısı, seçim atmosferine yeni bir boyut kazandırdı. Bu gelişmeler, seçmenlerin tercihlerini ve siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.