Kene Alarmı! Fotoğraf Sayesinde Fark Etti: Aşırı Fazla!
Son Dakika

Kene Alarmı! Fotoğraf Sayesinde Fark Etti: Aşırı Fazla!


08 June 20255 dk okuma14 görüntülenmeSon güncelleme: 24 June 2025

Amasya'da yaşayan Mehmet Fatih Hatipoğlu, tarlasını ziyaret ettiği sırada çektiği bir fotoğraf sayesinde hayatının şokunu yaşadı. Tişörtünün üzerinde onlarca kene olduğunu fark eden Hatipoğlu, bu yıl kene sayısının aşırı derecede arttığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Kene Tehlikesi Tırmanışta mı?

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Amasya'nın Sıracevizler köyüne giden Mehmet Fatih Hatipoğlu, tarlasını kontrol etmek isterken cep telefonuyla bir hatıra fotoğrafı çekti. Ancak fotoğrafı incelerken tişörtünde 20-25 tane kene olduğunu fark etti. Hemen eldiven takarak keneleri vücuduna temas ettirmeden temizledi.

Hatipoğlu, yaşadığı bu deneyimi şu sözlerle anlattı:

"Tarlamı kontrol için gittiğim köyümüzde, her zaman yaptığım gibi hatıra olsun diye cep telefonumla selfi yaptım. Paylaşmak için fotoğrafı seçerken üzerimde 20-25 tane kene olduğunu fark ettim. Tişörtümün üzerine yapışan keneleri ellerime eldiven takarak temizledim."

Bu durum, Amasya ve çevresinde kene vakalarının artabileceği endişesini beraberinde getirdi. Uzmanlar, özellikle sıcak havalarda kırsal bölgelerde bulunacak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kenelerden Korunma Yolları

Kene ısırıkları, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi ciddi hastalıklara yol açabileceği için korunma yöntemleri büyük önem taşıyor. İşte dikkat edilmesi gerekenler:

  • Açık renkli ve uzun kollu giysiler tercih edin.
  • Pantolonunuzu çoraplarınızın içine sokun.
  • Kene kovucu spreyler kullanın.
  • Doğadan döndükten sonra vücudunuzu ve giysilerinizi dikkatlice kontrol edin.
  • Kene tespit ederseniz, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

Vatandaşlara Uyarı

Mehmet Fatih Hatipoğlu, bölgedeki vatandaşları şu sözlerle uyardı:

"Aşırı sıcaklarda bağ, bahçe ve tarlalarına gidecek hemşerilerimize buradan sesleniyorum. Bu yıl kene aşırı fazla görünüyor. Dikkatli olsunlar ve mutlaka işleri bittikten sonra üzerlerini kontrol etsinler."

Hatipoğlu'nun bu uyarısı, kene tehlikesine karşı farkındalığı artırma ve önlem alma konusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu yıl Amasya ve çevresinde kene sayısındaki artış, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Yetkililerin de konuyla ilgili daha fazla bilgilendirme yapması ve gerekli önlemleri alması bekleniyor. Kene ısırıklarına karşı bilinçli olmak, sağlığımızı korumak için hayati önem taşıyor.