2021 Bize Bunlarla Gel: Racing Team Turkey, Le Mans’ta Türkiye’yi Temsil Edecek

Racing Team Turkey, geçtiğimiz aylarda Le Mans 24 Saat yarışında birinci olan Salih Yoluç'un liderliğinde ülkemizi temsil edecek. Başarılı isimler Harry Tincknell ve Charlie Eastwood, Salih Yoluç'a eşlik edecek.

Bugün ülkemizde motor sporlarının daha ileri bir noktaya gelmesi için son derece önemli bir gelişme yaşanmıştır. LMP2 kategorisinde Le Mans yarışlarında yarışacak olan "Racing Team Turkey", başarılı üç pilotu ile ülkemizi temsil edecek. Yeni yarış ekibinin yarışlarda yarışacağı otomobil de kırmızı rengi taşıyacak. Türk motor sporlarında yeni bir dönemin başlangıcına işaret eden Racing Team Turkey'nin pilotları da belli oldu. Pilotları, 2016'da şampiyonluğu kazanan ve çift Le Mans 24 Hours yarışmasını kazanan İngiltere'den Harry Tincknell, Charlie Eastwood ve son aylarda Le Mans 24 Hours yarışmasını kazanan ilk Türk pilot Salih Yoluç olarak açıklandı. .

Racing Team Turkey, yeni kırmızı LMP2 aracı ile ilk yarışını 18 Nisan'da İspanya'daki Circuit de Barcelona-Catalunya pistinde yapacak. 2021 Avrupa Le Mans serisi boyunca takım, rakiplerine Avusturya Red Bull Ring, İtalya Monza, Fransa Le Castellet, Belçika Spa ve Portekiz Potimao Pisti'ndeki yarışlarda meydan okuyacak.

Türkiye'nin en büyük ve en önemli dizisi Racing Team Turkey'nin kuruluşuna ilişkin açıklamalarda bulunan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoplası, Türkiye'yi bir Türk takımının temsil etmesinden gurur duyduklarını söyledi. Üçlertoprağı, "Organizasyon kalitesi ve sporcularımızın başarısı ile dünya motor sporları arenasında öne çıkan ülkemiz yükselmeye devam edecek." Ayrıca ifadesine de yer verdi.

Bunlara da Göz Atın

Honda’nın Yeni HR-V modeli yakında görücüye çıkacak

Japon otomobil üreticisi Honda, yeni nesil Honda HR-V modelini 18 Şubat'ta tanıtmayı planlıyor. Yeni HR-V'nin dinamik bir dış tasarıma sahip olması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.