Apple, ‘Hearing Study’ ile İşitme Sağlığının İyileştirilmesi İçin Yeni Veriler Sunuyor

Apple, işitme sağlığını iyileştirmek ve birçok kullanıcıdan toplanan verilerle sorunları belirlemek için İşitme Çalışması'nda Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışıyor. Toplanan verilerin işitme sağlığı ile ilgili sorunları tespit etmek ve çözüm üretmek için kullanılması amaçlanmaktadır.

Apple'ın University of Michigan School of Public Health ile yürüttüğü bir proje olan Hearing Study, kullanıcıların günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan teknolojiyi kullanarak bilimsel araştırmalara katılmalarını sağlıyor. Temel olarak kullanıcıların işitme sağlığı ile ilgili verileri toplayan uygulama, bu konuda tıbbi araştırmalara güncel bilgiler sağlamaktadır. Apple ve Michigan Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu'nun bu çalışmasından elde edilen veriler Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile paylaşılmaktadır.

WHO ve WHO tarafından açıklanan verilere göre işitme sorunları günümüzün en önemli sorunlarından biridir, ciddi işitme kaybı sorunları ile başa çıkmak zorunda kalacağını öngörmektedir. Bu can sıkıcı verilerin arkasında, özellikle kurduğumuz şehir hayatında maruz kaldığımız gürültü veya kulaklık kullanımı ve gürültülü çalışma ortamı gibi nedenler yatıyor.

Apple İşitme Araştırması aracılığıyla toplanan veriler, durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır:

Apple Watch'ları veya Apple Watch'larıyla işitme sağlığı verilerini Apple'a sağlarlar. Bu, geniş bir kitlenin katıldığı ve yüksek veri çeşitliliğine sahip olduğu bir tür araştırma grubu yaratır. Yoğun bir şekilde katılan bu Apple İşitme Çalışması verilerine göre, ankete katılanların yüzde 25'i, WHO'nun önerdiği sınırın üzerinde bir düzeyde ortalama günlük çevresel sese maruz kalma deneyimi yaşıyor. Buna ek olarak, ankete katılanların yaklaşık yüzde 50'si daha önce gürültülü bir işyerinde çalışıyor veya çalışıyor. Aynı zamanda kendimizi riske attığımız bazı durumlar da var. Örneğin, 10 katılımcıdan birinin haftalık ortalama kulaklık maruziyeti, WHO tarafından önerilen sınırın üzerindedir. Kulaklıkları uzun süre yüksek seste kullanmak işitme sağlığı açısından risk oluşturmaktadır.

Bunlara da Göz Atın

Koronavirüs Aşısını Bulan Uğur Şahin BBC’ye Konuştu: Önümüzdeki Kış Normale Döneriz

Pfizer ile yaptığı çalışmalar sonucunda koronavirüs aşısını bulan BioNTech CEO'su Uğur Şahin, gündeme önemli açıklamalarda …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.