Gelecek 20 Yılda İnsanlığı Bekleyen 3 Büyük Tehlike

Al-Rodhan, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için yazdığı makalede, 2040 yılına kadar ortaya çıkabilecek 3 yıkıcı riski gündeme getirdi. Dünyanın çeşitli dönüştürücü teknolojilerdeki benzeri görülmemiş gelişmelerle giderek daha fazla birbirine bağlı ve bağımlı hale geldiğine işaret eden Al-Rodhan, . Bu durumun faydalarının yanında önemli riskler de taşıdığını kaydetti.

Al-Rodhan, dünyanın 2040'a kadar karşı karşıya kalabileceği risklerin "biyolojik tehlikeler", "siber tehditler" ve "uzay çatışmaları" olduğunu ve bu tehditler için uluslararası işbirliğine hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının yol açtığı kriz dünya ekonomisini ve sağlık sistemini uçurumun eşiğine getirirken Al-Rodhan, Covid-19 salgınındaki tek önemli noktanın daha iyi olduğunu söylüyor. ölümcül bir patojen içerebilecek gelecekteki bir virüs. Al-Rodhan, mevcut yetenekleri hazırlama ve artırma eğiliminin olduğunu belirtti. Görünürde işbirliği eksikliğine işaret ederek, gelecekte kendiliğinden veya insan yapımı olarak ortaya çıkacak bir virüsün muhtemelen çok daha tehlikeli olacağını vurguladı.

Al-Rodhan, böyle bir virüsün kökenini belirlemenin ve yayılmasının önlenmesinin sadece bir halk sağlığı önceliği olmadığını belirterek, bir başka büyük salgında, yüz maskeleri ve ventilatörlerden çok daha fazla ekipman, çok daha iyi ve daha hızlı ulusal tepkiler olduğunu belirtti. ve bunları sağlamak için uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyulabilir. ABD'deki Hazine, Ticaret ve İç Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere birçok kuruma siber saldırının yansımaları ve Rusya'nın arkasında olduğu iddia edilen Al-Rodhan, gelecekte büyük risk taşıyan konulardan birinin siber olduğunu söyledi. tehditler. olası aksamalar, finansal çöküş, kritik altyapı çöküşü, nükleer ve biyolojik t Al-Rodhan siber saldırıların devletler veya devlet dışı aktörler tarafından tetiklenebileceğini ve ciddi sonuçları olabileceğini vurguladı.

Oxford Üniversitesi'nden Al-Rodhan, uydu sayısının artması, özel sektörün uzay yarışına katılımı, devletlerin güç politikası, ekonomik rekabet ve uzayın barış ve karasal konulardaki kritik önemine dikkat çekiyor. savaş, alanı giderek daha tartışmalı ve rekabetçi hale getirir.

Al-Rodhan, uzay çöplerinin hızla büyümesi ve uzayın askerileştirilmesinin çatışma için potansiyel riskler ve tehditler olarak görüldüğüne dikkat çekerek, endüstri aktörlerinin egemenliklerini veya uzay teknolojilerini göstermeye çalıştıkları için alanın giderek daha tartışmalı hale geldiğini savundu. ve altyapı karlı fırsatlardan yararlanmaya çalışır. aşk İnsanlığın sivil uçuşlar, cep telefonları, internet, GPS ve tele-tıp gibi günlük yaşam için giderek daha fazla ve geri dönülemez bir şekilde uzaya bağımlı hale geldiğini vurgulayan Al-Rodhan, devletlerin uzaya bağlı sistemlere bağımlı kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Bunlara da Göz Atın

Teoman Sancar’a Şantaj Soruşturmasında Tutuklama Kararı!

CHP'den istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar'a yönelik şantaj soruşturmasında gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.