Yeni bir çalışma ile arkeologlar, Stonehenge'deki yapının iç çemberini oluşturan taşların kaynağını buldular. Edinilen bilgiye göre dev taşlar başka bir bölgede bulunan farklı bir çemberin parçasıydı ve 300 kilometre kadar taşınarak Stonehenge'e getirildi.
İnsanlık tarihinin gizemini hala koruyan en ilginç yapılardan biri Stonehenge'dir. Dev taşların bir araya gelmesiyle oluşan bu iki aşamalı dairesel yapı hakkında cevapsız çok sayıda soru var ve arkeologlar bu sorulara cevap bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Son haberler, Stonehenge'in oluşumu hakkında çok önemli bilgileri ortaya koyuyor. Yeni bir araştırmaya göre, Stonehenge'i oluşturan ve yapının iç çemberinde yer alan iki taş türünden biri olan taşlar, yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Waun Mawn adlı başka bir daireden çıkarıldı. Waun Mawn'ın geçmişi Stonehenge'den çok daha eskidir. Waun Mawn, Stonehenge ile pek çok ortak noktası olan, ancak geçmişi çok daha eski olan bir yapıdır. Stonehenge gibi, Waun Mawn da tonlarca ağırlığa sahip dev dikilitaşlara sahip. Ancak bu taşlardan sadece birkaç küçük parça hala bölgede bulunmaktadır. Waun Mawn ve Stonehenge arasındaki bir diğer ortak nokta, her iki dairenin de yaklaşık 110 metre çapa sahip olması ve her iki dairenin hizalanmasının güneşin hareketlerine göre konumlandırılmasıdır. Bu benzerlikler dışında, bazı dev taşların Waun Mawn'dan nakledildiğine dair en büyük kanıt, Stonehenge'de bulunan bazı taşların Waun Mawn'da bulunan izlerin boyutlarıyla tam olarak eşleşmesidir.