Hidrojenden güç alan dron, 3.5 saat süreyle havada kaldı

Hollanda'daki Delft Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen hidrojenle çalışan bir drone, 3,5 saat havada kalarak önemli bir başarı elde etti. Dikey kalkış ve iniş (VTOL) özelliğine sahip drone, Hollanda Donanması ve Sahil Güvenlik gözetiminde test edildi. Yakıt hücreli güç sistemi sayesinde havada uzun süre kalabilen drone, 3 metre kanat uzunluğuna ve 13 kg ağırlığa sahip. Her iki kanadında toplam 12 adet motor / pervane bulunan araç, motorların bir kısmı arızalansa bile güvenli bir şekilde uçmaya ve inişe devam edebiliyor.

300 bar 6.8 litre kapasiteli karbon kompozit hidrojen silindiri ile beslenen 800 watt yakıt hücresi, drone düz yönde uçarken devreye giriyor. ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Drone üzerinde bir de pil takımı bulunmaktadır. Yakıt hücresi, araç havadayken bu pil takımını şarj etmek için fazla hidrojeni kullanır. Pil paketinin amacı, drone için ekstra bir destek sağlamaktır. İniş ve kalkış sırasında en fazla enerjiyi kullanan araç, akünün sağladığı güç ile bu aşamaları kolaylıkla atlatmaktadır.

Sahil güvenlik gemisinden kalkarak aynı gemiye inerek başlatılan testi başarıyla tamamlayan drone, ilerleyen zamanlarda keşif ve istihbarat görevlerinde kullanılacak. Uçuş testi ile ilgili detayların anlatıldığı videoya göz atabilirsiniz.

Bunlara da Göz Atın

Günümüz uçak motoru teknolojilerinin olumlu yönlerini harmanlayan motor: Open Rotor

Yakıt verimleri sayesinde emisyon oranlarının düşürülmesine önemli katkı sağlama potansiyeline sahip açık rotor motorlar, havacılık sektörü için anlamlı bir değişim vaat ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.