Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi

Renksiz poliimid (CPI) olarak adlandırılan esnek yapılar cam yüzeylere alternatif olarak kullanılabilmekle birlikte günümüzde bükülebilir akıllı telefon ekranlarının üretiminde de tercih edilmektedir.

Şimdi bilim adamları, kendi kendini onarabilen keten tohumu yağı içeren bir poliimid yapı geliştirdiler.

Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları, keten tohumu yağı içeren mikrokapsüller üreterek işe başladılar ve bu yapılar silikon türevi polidimetilsiloksan yapılarla işlendi. Bu yapılar daha sonra CPI film tabakalarına uygulandı ve numuneler kurumaya bırakıldı.

CPI yapısı kırılacak kadar yüksek gerilime maruz kaldığında yüzeydeki ve içinde yağ bulunan mikrokapsüller de kırılarak kırılan alana salınır, böylece hava ile temas eden yağ katılaşır ve şeffaf katı bir yapıya dönüşür. . Böylelikle kırılan alanı doldurduğu belirtilir.

Yeni geliştirilen yapı oda sıcaklığında yavaş olmasına rağmen UV ışığına maruz kalma altında 20 dakika içerisinde işlem tamamlanarak çatlakların% 95'i onarılmaktadır.

Yeni araştırma Composites Part B:Engineering dergisinde yayınlandı.

Bunlara da Göz Atın

Laparoskopik operasyonlarda kullanılabilecek yama geliştirildi

Laparoskopik ameliyatlar açık ameliyatlara göre daha güvenli olsa da bu ameliyatlarda çeşitli sorunlar görülebilmektedir. Olası yaralanmalara karşı yama geliştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.