Laparoskopik operasyonlarda kullanılabilecek yama geliştirildi

Genellikle birkaç santimetrelik kesilerle (kesiler) karın içine laparoskop denilen aletlerle girilen ve çeşitli operasyonlar uygulanan laparoskopi adı verilen yöntem uzun yıllardır uygulanmakta ve bu konuda araştırmalar devam etmektedir. Laparoskopik operasyonlar açık ameliyatlara göre daha güvenlidir. Ancak bu operasyonlarda çeşitli komplikasyonlar görülebilmektedir. Şimdi, MIT enstitüsünün araştırmacıları, olası yaralanmalara karşı kullanılabilecek cerrahi bir yama geliştirdiler. Araştırmacılar, origami yönteminden esinlenerek mevcut laparoskopik aletlerin ucuna derin katlanmış bir yama ekliyor ve laparoskopik aletler yaralı bölgeye veya dokuya ulaştığında ilgili bölüme basınç uygulanıyor ve yama katlanmış yapısını kaybediyor. dokuyu korur ve iyileşmesine yardımcı olur. Daha sonra biyolojik olarak uyumlu yama, zararsız bir şekilde bozulur. Son olarak yamada 3 farklı katman bulunduğunu ve orta katmanda NHS esterleri içeren yapışkan hidrojelin nemli ortamlarda nemi emerek yumuşak, esnek ve elastik bir yapıya kavuştuğunu ekleyelim. Böylelikle hidrojel yapısındaki esterler doku yüzeyindeki bileşenlere sıkıca bağlanır ve bandajın alt katmanlarında bulunan yağ tabakası ilgili dokuya ulaşma sürecinde bandajın diğer dokulara yapışmasını engeller. İlgili dokuya ulaşıldığında laparoskopik alet ile yağ boşaltılır ve yapışkan orta tabaka ilgili doku ile temas halindedir.

Bandajın üst tabakasında iyonik film tabakası oluşur ve içinde hem negatif hem de pozitif yüklü iyonları içeren film tabakası su moleküllerini çekerek mikroorganizmalara ve bakterilere karşı korunur.

Bunlara da Göz Atın

Kendi kendini onarabilen ekran yapısı geliştirildi

Araştırmacılar, keten tohumu yağı içeren mikrokapsüller üreterek işe başladılar ve bu yapılar silikondan türetilmiş polidimetilsiloksan yapılarla işlendi. Yapılar CPI filmlerine uygulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.